La Mancomunitat Penedès-Garraf organitza aquesta activitat per a l’impuls de nous models econòmics i de gestió dels recursos naturals del territori

La Mancomunitat Penedès-Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Olivella, organitza  una jornada inclosa en el cicle de Bioeconomia al Penedès-Garraf, que se centrarà en la gestió i l’impuls de l’economia circular al voltant dels recursos forestals, com una oportunitat per a la transformació econòmica i ambiental del territori.

La jornada abordarà la bioeconomia basada en la gestió forestal, com un actiu del territori a potenciar i que esdevingui un element tractor per avançar cap a un model econòmic, social i mediambiental més autosuficient i sostenible i presentarà experiències empresarials locals que és desenvolupen en el bosc o bé hi tenen relació. Tot seguit i amb la participació del president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès i de l’alcaldessa d’Olivella i vicepresidenta de l’Àrea de Gestió Forestal de la Mancomunitat, Marta Verdejo, hi haurà un seguit de ponències que tractaran sobre el nou model de gestió del bosc.

La jornada es clourà amb la visita a la xarxa de calor de biomassa d’Olivella, un exemple més de l’aposta per la descarbonització i com reduir la dependència de les fonts d’energies fòssils. També es mostrarà el resultat obtingut en el bosc després de realitzar-hi treballs i feines forestals, i comptarà amb la col·laboració de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació de Barcelona.

L’activitat se celebrarà al Centre d’informació la Sala d’Olivella (Plaça Major, s/n, 08818 Olivella)  i les persones o entitats interessades poden formalitzar la seva inscripció a través del formulari que es troba a l’enllaç https://bit.ly/jornadabioeconomia.

Aquesta jornada sobre bioeconomia està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i els Fons Socials Europeus, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

programa jornades bioeconomia (002)